Ett år med UiO Gaming

I dag fyller UiO Gaming 1 år! Men hvordan ble vi til? Hva har vi gjort dette året? Og hvordan ser veien videre ut?

Forfatteren av innlegget, Leander Furumo

Leander Furumo

11. september, 2021

En forening blir født

Det hele startet i fadderuka 2020. Lederen vår, Sivert Arntzen, hadde nettopp startet på sin årsenhet i historie og var interessert i å bli med i en forening. Som aktiv ungdomspolitiker og en generelt sett engasjert person så var ikke det så veldig uforventet. Sivert hadde fattet interessen for å bli med i en gamingforening noen år tidligere da han var på SpillExpo. Der hadde blant annet OsloMet Gaming hadde hatt stand. Han gledet seg til å starte på universitetet og møte mennesker med felles interesser, og nå var endelig tiden inne.

Det var derimot noe som manglet. Det fantes ingen forening rettet mot spillinteresserte på UiO; noe som er veldig rart med tanke på hvor mange spillinteresserte det er i Norge. Sivert tok dermed saken i sine egne hender og bestemte seg for å lage sin egen forening. Under fadderuka ble han kjent med de som skulle bli medstifterne av UiO Gaming. Mange av dem var også historiestudenter. En Discordserver ble så laget ved studiestart og snevre to uker senere, 11. september 2020, holdt UiO Gaming sitt stiftelsesmøte på Chateau Neuf. Der deltok følgende:

 • Sivert Arntzen
 • Sven Oddmund Falch Christoffersen
 • Ingrid Engelschiøn
 • Magnus Langsæter
 • Sebastian Johansen
 • Tommy Antonsen
 • Filip Borch-Solem
 • Martin Persson

Disse, med unntak av Martin, ble også det første styret der ble Sivert klappet inn som leder og Ingrid som nestleder. Vi var nå offisielt en forening og klar for å ta UiO med storm!

Foreningen tar form

Kort tid etter stiftelsen var styret i gang med sine styremøter. Fokuset var nå å få på plass formelle ting som grafisk profil og ansvarsområder i styret. Likevel var styret tidlig i gang med planleggingen av arrangementer. Det ble da satt en ambisiøs plan om 2-3 arrangementer i uka; strategikveld på søndager, spillkvelder på tirsdager og fysiske arrangementer på fredager om det lot seg gjøre. Og det lot seg faktisk gjøre! Selv om vi var midt i en pandemi var smittetallene lave og tiltakene hadde lettet. Det var dermed mulig å holde noen fysiske arrangementer. Turen gikk da ofte til Chateau Neuf hvor vi noen ganger deltok på quiz. Spillkveldene var også i full sving, og var relativt suksessfulle med tanke på foreningens størrelse. Strategikvelder derimot, ble det aldri noe av. Det var nok litt for ambisiøst å holde tre arrangementer i uka.

Slik fortsatte foreningen utover høsten med sine ukentlige arrangementer. Fysiske arrangementer ble etterhvert ikke mulig å avholde lenger på grunn av strengere restriksjoner, men spillkveldene fortsatte og foreningen hadde en jevn oppgang med en raskt voksende Discordserver. På denne tiden fikk også foreningen sin egen Minecraftserver, og det ble holdt flere arrangementer på denne. Det ble også kjøpt inn en Nintendo Switch som vi hadde håp om å få brukt i løpet av høsten, noe som viste seg å bli umulig gitt smitteforholdene.

Den første generalforsamlingen

Året var nå 2021 og et nytt semester var i gang. Foreningen hadde allerede holdt på i et halvt år og vi var klare for vår første generalforsamling. Den 19. februar 2021 samlet folket seg på Discord for å delta i tidenes mest utradisjonelle generalforsamling. Ikke bare var den digital, men stemningen var ganske uformell. Valg av nytt styre kunne minne om et elevrådsvalg på grunnskolen. Ole-Christian Nygårdseter bestemte seg for å drikke en hel flaske sprit for å bli valgt inn. Denne flasken viste seg i etterkant å bare være vann. Likevel ble han valgt inn i styret og er den dag i dag arrangementsansvarlig i foreningen.

Men det var ikke bare tull og tøys på møtet. Sivert ønsket et større fokus på e-sport fremover og fremmet et forslag om å endre foreningens navn til “UiO Gaming og E-sport”. Forslaget ble hardt nedstemt og Sivert måtte se seg tapt for denne gang. Det ryktes at han har lyst til å prøve seg på dette forslaget igjen, men vi får se hva fremtiden bringer 👀

Videre ble det valgt et nytt styre hvor følgende ble klappet inn:

 • Sivert Arntzen
 • Sven Christoffersen
 • Henry Zhang
 • Sebastian Johansen
 • Leander Furumo
 • Ole-Christian Nygårdseter
 • Magnus Langsæter (Vara)
 • Maiken Meland (Vara)
 • Petter Sæterøy (Vara)

Med et nytt styre var vi igjen klare for enda et semester med gøy og moro!


Våren kommer

Nytt semester, nye koronarestriksjoner. Det var fortsatt digitale spillkvelder som sto for tur utover våren. Etter en lang periode med disse spillkveldene merket man at folk var litt lei, inkludert styret. Det var dermed på tide å innovere og vi eksperimenterte med litt variasjon i de digitale arrangementene våre. Filmkvelder var et av disse tiltakene, som kastet nytt liv i deltakerantallet på arrangementene våre og var veldig populært i starten. Samtidig prøvde vi å gjøre spillkveldene våre litt mer interessante ved å legge inn litt mer konkurranse i det. Vi arrangerte sjakkturnering, quiz og turnering i minecraft survival games hvor sistnevnte inkluderte en premie!

Utenom de formelle arrangementene våre var det liv i Discordserveren hvor det ble vanligere å invitere folk til å spille sammen, ofte i Counter-Strike. Sammen med dette ble det også satt opp e-sportlag og noen få treninger for å forberede til den kommende høsten hvor planen var å delta i Telialigaen.

På den tekniske siden kom vi nå i gang med skaffe vårt eget domene og utvikle en nettside til foreningen. Etter en hendelse hvor en e-post fra et potensielt medlem sto ulest i innboksen i over 2 måneder ble det også skrevet noen skript som skulle hindre at dette skjedde igjen. Man slapp nå å gjøre repetitivt arbeid som å sjekke e-post og registreringsskjema for innmelding i foreningen. Alt ble integrert med Discord slik at man fikk notifikasjoner der. Ting begynte å ta form og vi begynte å få en litt mer etablert forening med en litt mer profesjonell fasade.

UiO Gaming blir UiO Furry og Anime

Som en del av vår 1. april spøk ble hele Discordserveren konvertert til en furry- og animeserver. Responsen til denne endringen var varierende, men Discordserveren mistet heldigvis bare ett stakkars medlem. Ikke alle kan takle det, og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg har full forståelse for hen, hvem enn denne personen er.

Sommerforeninga

Det gikk mot sommer og studentene var i gang med eksamener. For Sivert derimot var det ikke bare eksamenslesing det gikk i. Han var i gang med planleggingen av prosjektet “Sommerforeninga”. Målet med dette prosjektet var å endelig få foreningen til å finne på noe fysiske sammen. De fleste kjente hverandre kun gjennom internett og dette var det på tide å endre på. Gjennom sommeren ble det arrangert totalt 7 arrangementer hvor vi blant annet dro på hyttetur, hadde utekino, spilte paintball og dro på tusenfryd. Det var en sommer fylt av mange spennende aktiviteter og alt dette var gratis for deltakerne. Prosjektet var en kjempesuksess og vi fikk til og med en artikkel skrevet om det på SiO sine nettsider.

🚀 UiO Gaming goes to the moon 🚀

Sommerferien var nå slutt og vi var klare for et nytt semester. Et nytt kull med studenter skulle nå starte på universitetet, og det var viktig å vise at vi eksisterer.

For å promotere oss selv hang vi opp plakater rundt på campus. I tillegg hadde vi en falleferdig stand på foreningsdagene. Skriverne på Blindern viste seg å ikke ha noe større enn A4 ark tilgjengelig. Så med litt kreativitet endte vi opp med å lime sammen et par ark for å lage en plakat. Resultatet ble dette vakre kunstverket av en stand:

Likevel stoppet ikke dette folk fra å komme bort og snakke med oss. Vi hadde mange som var innom i løpet av dagen og nå, grunnet færre restriksjoner, var mange av dem utvekslingsstudenter. Dette var en målgruppe vi ikke har måttet tenke på tidligere og det var interessant å høre hva de hadde å si. Blant annet ble det mye snakk om brettspill som også er en gruppe vi ikke rettet oss til tidligere. Standen ble derfor en lærerik opplevelse for oss samtidig som vi fikk promotert oss selv.

Uka etter, den 28. August, hadde vi introkveld for nye medlemmer. Kvelden gikk med til å introdusere våre nye potensielle medlemmer til styret, samt å vise frem det vi hadde av materiell. Sivert holdt en liten presentasjon om hvem vi er og hva vi gjør, før det ble satt opp til spilling av Super Smash Bros, VR og forskjellige brettspill. Det ble kjøpt inn pizza og brus, og vi hadde en hyggelig kveld der. Arrangementet var en rungende suksess, og med over 30 deltakere var det største arrangementet vi har hatt hittil. Introkvelden markerte offisielt starten på det nye semesteret, samt en ny start for UiO gaming.

Resultatet av dette ble et enormt antall nye medlemmer i august med 142 nye i Discordserveren og 25 nye betalende. En pangstart på det nye semesteret!


Veien videre

UiO Gaming har som mål å være lavterskel og en forening for alle. Vi har hele tiden ønsket mer mangfold og håper på å få noen flere jenter som aktive i foreningen, enten om det er gjennom deltakelse i våre e-sportlag eller om det er et verv i styret. Vi har også forstått at vi, med en tilstrøm av utvekslingsstudenter, må tilrettelegge mer for at de skal føle seg velkomne. Dette vil vi blant annet gjøre ved å tilgjengeliggjøre mer informasjon på engelsk. Ironisk nok er dette blogginnlegget bare tilgjengelig på norsk...

Vi har også skjønt at vi må tenke større. Etter at vi så hvor populært det var med brettspill under introkvelden vår har vi bestemt oss for å holde ukentlige brettspillkvelder. Vi ønsker mer bredde i arrangementene våre og har drømmer om å blant annet arrangere et LAN i fremtiden. Vi ønsker også mer fokus på e-sport og fortsetter arbeidet med å etablere e-sportlag i forskjellige spill.

Vi jobber også med å skaffe et eget lokale hvor folk kan henge og spille sammen. Dette vil også fungere som våre kontorer og lagringsbod. Dette har vært en plan siden foreningen ble stiftet og vi ser ut til å komme nærmere og nærmere dette målet for hver dag som går.


Takk ♥

UiO Gaming har hatt et forrykende år med ekstremt god vekst. Foreningen har i skrivende stund 520 medlemmer i sin Discordserver og 78 betalende medlemmer. Da Sivert startet foreningen tror jeg aldri han hadde sett for seg at den skulle bli så stor som den er i dag, og det har ikke styret heller. Vi synes det er kjempehyggelig at det har vært så stort engasjement og er glade for å ha hatt dere her det siste året. Selv i et år med mye isolasjon og hjemmesitting har vi greid å skaffe oss venner og hatt det moro sammen. Vi håper at dere har hatt samme opplevelsen og vil bli med oss videre på ferden!

<3